Mijn eigen verhaal

Buikpijn, een opgezette buik, menstruatieklachten, een onrustige huid (eczeem, psoriasis), vermoeidheidsklachten en auto immuunproblemen.

Ik hoor het veel voorbij komen. Steeds vaker ook. Zal wel m’n werk zijn, maar ik schrik er ook wel van.

Cliënten die via de reguliere zorg niet verder komen en van het kastje naar de muur worden gestuurd. Of naar huis met de boodschap er maar mee te moeten leren leven.

Nee, dat hoeft niet. En ook ik ben hiervan het levende bewijs. Jarenlang liep ik rond met buikpijn, een opgezette buik én vermoeidheidsklachten. Niet bepaald prettig in je begin twintiger jaren. Er werd een keer op m’n buik gedrukt, psylliumvezels voorgeschreven en ik moest maar lekker in bed gaan liggen tot het weer over was. Geen duurzame oplossing vond ikzelf.

Tot ik in aanraking kwam met bloed- en ontlastingsonderzoek. Na mijn carrièreswitch van Marketeer naar Voedingsdeskundige miste ik ergens al een fundament. Hoe kun je nou iemand adviseren om meer kwark te gaan eten? Dat is toch per individu verschillend? En misschien reageert hij/zij daar wel helemaal niet lekker op, zoals ik. Vragen die ik lastig vond. Want aan de ene kant geloof ik zeker dat je lichaam dingen wel ‘aangeeft’. Toch moet ik daar dan ook wel ergens het (wetenschappelijke) bewijs van zien én ervaren.

Gissen is missen. En meten is weten. Dus dat werd mijn ‘fundament’. Het startpunt bij Green Studio om zo een therapieplan op te stellen gericht op het individu. Op jou: de cliënt met een vervelende klacht. Een medische analyse om de (darm)gezondheid in kaart te brengen.

Bij het duurzaam behandelen van gezondheidsklachten vormen de darmen een belangrijk uitgangspunt. Ook bij klachten die op het eerste oog niet darm-gerelateerd lijken, zoals vermoeidheid, hormonale klachten, migraine, auto immuun- en huidproblemen.

Dus daar ging ik dan.. eerst werd ik natuurlijk zelf door de molen gehaald. Er kwam van alles uit de testen. Confronterend, maar ook fijn dat het nu niet met ‘PDS’ werd afgedaan. Ik had onder andere een koemelkallergie en een hyperpermeabele darm; een darm die te grote stukken voedingsstoffen doorlaat.

Dit veroorzaakt laaggradige ontstekingen en zorgt ervoor dat de voedingsstoffen niet goed kunnen worden opgenomen. Kun je nog zo gezond eten, heeft eigenlijk weinig zin.

We stelden een therapieplan op en ik schrapte alle voedingsmiddelen met koemelk (ja, ook de kaasjes bij de borrel en de pizza in het weekend). Daarnaast startte ik met mijn therapieplan. Dat was even wennen in het begin, maar ik wist waar ik het voor deed; mijn darmen herstellen en op naar een klachtenvrij én energiek leven!

Klachten zoals hierboven beschreven horen er niet maar ‘gewoon bij’. Je kunt ze verhelpen, wanneer je ze bij de oorzaak aanpakt. Geen symptoombestrijding of magic pill, maar een duurzame oplossing.

Of ik nog weleens buikpijn heb? Nou misschien voor een presentatie of een lastig gesprek, maar niet meer van het eten. En dit hoop ik ook voor jou te kunnen betekenen.

Meer weten? Stuur mij gerust een berichtje!

Previous
Previous

Afvallen? Waarom diëten niet werkt

Next
Next

De beste dokter staat in de keuken